Svens lista - tekniska aktiviteter augusti 2018

När:
2018-08-01 13:00 - 2018-08-31 13:00

Aktiviteter augusti 2018

Syftet med listan är att mötesarrangörer så långt möjligt skall kunna undvika kollisioner. Jag tar i huvudsak med teknik- och transportevenemang som händer runt Stockholm samt det som rör ånga för hela landet, men även en del utomlands. Uppgifterna om ånga publiceras även i Ångbåtstidtabellens aktivitetslista. Så den delen blir här lite mer omfattande under våren och sommaren.

Kontrollera alltid att evenemanget blir av samt på de tider och platser som anges i listan! Kontaktadresser även längst ner. Listan finns även på http://www.tmv.a.se/och www.steamboatassociation.se. Där kan även kompletteringar hittas mellan utskicken.

Komplettera och rätta gärna uppgifter till stimmaren [at] telia [dot] com. Anmäl om du eller någon kompis vill vara med på sändlistan.

Augusti         Kontaktadresser finns på separat sida

2-5                 Fjordsteam i BergenVeteranbåtsfestival. Deltagande med de flesta norska ångfartygen. Se Stord återuppbyggd efter branden för några år sedan. Ångorgel, brandbilar, ångslupar mm. Åk med fördel tåg på Bergensbanen över fjällen. Passa även på att åka den branta Flåmsbanen, med fordon från Sverige, som slingrar sig in i berget för att vinna höjd nere från fjorden upp till Bergensbanen

4                    Lidwallsbåtens Dag i Leksand kl 11-15 ca.

19 Prel            Sickla sluss båtevenemang

23-26            Stiftelsen Skärgårdsbåtens resa med Henrik till Jämtland med besök bl a  i Smedjebacken, Arvesund, Musolles museum, Drottning Sofia i Kallsjön, Warpen. Bokning 070-415 82 88 Åsa Nordström

25                 Båtklubbarnas Dag.

25-26            SMM, örlogshelg vid piren utanför Vasamuseet: Ångisbrytaren Sankt Erik kör maskinerna vid kaj.

26                 Ångfartygstrafiken 200 år i Sverige och Samuel Owen firas med ångfartygskortege från Riddarholmen kl 12 till Drottningholm. Alla ångfartyg i Stockholm med flera kommer att delta i kortegen. Aktiviteter på Riddarholmskajen från kl 11.

Arrangör:
Varierande