Ångmöte 20-21 januari 2018

1 inlägg / 0 nya
Sven Jönsson
Nedkopplad
Medlem i SÅFJungmanLättmatrosMatros
Medlem: 2010-11-28
Ångmöte 20-21 januari 2018

NÄSTA ÅNGMÖTE MASKINTEKNIK OCH SÄKERHET.

Det pågår förberedelser inför nästa ÅNGMÖTE. Det kommer att ske lördagen den 20 januari och söndagen den 21 i Ånghallen Eskilstuna. På lördag kör vi stora och små maskiner inklusive en varmluftsmaskin av äldre modell. Medlemmar som vill provköra sina maskiner är välkomna. I samband med detta får vi en presentation som speciellt kommer handla om lager, smörjning på mindre maskiner mm. På kvällen har vi gemensam middag i ånghallen med viss underhållning. Söndagen kommer vi att få höra ett föredrag om Sterlingmaskinen av en mycket initierad och kunnig talare. Säkerhetsavsnittet kommer att presenteras av en representant från Dekra och handla om erfarenheter och information från olika besiktningar. Vi har lyckats engagera tre mycket intressanta och kompetenta talare. Det kommer även finnas tid att ta upp olika ämnen under en avslutande diskussion. Vi avser att försöka få ett specialpris på något lämpligt hotell i närheten.
Kjell, Jan, Hans

PROGRAM FÖR SÅF ÅNGMÖTE DEN 20-21 JANUARI I STADSMUSEET I ESKILSTUNA.
Välkommen till ångmöte som kommer att ske i Ånghallen Eskilstuna. På lördag kör vi stora och små maskiner inklusive en varmluftsmaskin av äldre modell. Härefter kan vi mingla och provköra ett antal mindre ångmaskiner i museets ånghall hela eftermiddagen, för att på kvällen kl. 1830 umgås och äta kvällsvard.
Söndagen får vi höra fyra stycken mycket intressanta föredrag av kompetenta och kunniga personer.
Mötet arrangeras av Sveriges Ångbåtsförening i samarbete med Eskilstuna stadsmuseum och Föreningen ångvolontärerna.

LÖRDAG

13 00 Ankomst registrering.

13 – 15 Volontärernas ångmaskinkörning.
Presentation av Jan Burell om verksamheten i ånghallen

15 00 Mingel fika.
Uppdelning i mindre grupper för att studera panna, och maskiner och den speciella varmluftsmaskinen som kommer att visas utomhus i drift om vädret så tillåter. Dessa kommer att visas av volontärerna.

Drift av fyra mindre maskiner och beskrivningar samt presentationer av dessa.

17 30 Iordningställande av middagen

1830 Kvällsvard i ånghallen.
Kostnad 120 kr/person, mat, sallad, fika, kaka och lättöl/vatten. Egen dryck kan medtas. I ånghallen kan vi tillbringa resten av kvällen. Anförande av hemlig mycket ångkunnig gäst.

SÖNDAG
1030 Samling i ånghallen

1100 Casbar Almalander Tf chef Eskilstuna stadsmuseum
Jimmy Jansson Kommunalnämndens ordförande i Eskilstuna

Maskiner, lager och smörjning.
Nils G Ohlsson

Ångpannebesiktningar, erfarenheter mm.
Olof Lindh DEKRA

Krav avseende Bemanning, behörighet mm
Styrbjörn Bergström Transportstyrelsen

Stirlingmaskinen.
Mats Nordin

DISKUSSION FRÅGOR MM.

1400 SLUT

Föreningen (SÅF) vill ha besked om deltagande per epost senast 2018 01 07 till kjell [dot] y [dot] nordeman [at] gmail [dot] com eller hans [at] brattberg [dot] st . Anmäl även till
kvällsvarden som betalas kontant vid bordet. Anmälningsavgiften  för deltagande i mötet,100 kr, sätts senast 12 januari in på föreningens konto. Plusgiro 947505-4 eller bankgiro 354-2081.

Glöm inte att skicka frågor i förväg som kan diskuteras på mötet. Då får ni bättre svar!
 

 

_________________