Prylmarknad

I prylmarknaden kan du själv skriva in din annons och även koppla en bild till annonsen.

Annonsen ligger kvar i tre månader och försvinner sedan automatiskt.
SÅF tar inget ansvar för innehållet i annonserna och förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort dem.

Annonstyp Datum
Säljes 2017-08-21 Ångpanna

Ångpanna från N E Olsson, typ H75V, tillverkad 1976 och besiktigad, för 8 Bar. Troligen aldrig använd mer än för prov. Det tillverkades 10 st som använts i ångslupar. Står 2 km från Norra Svartsö brygga. Säljes av dödsbo.

Kontakt: Lars Magnus Bäckström
familjen.backstom@outlook.com
Bild tillhörande annonsen
Säljes 2017-08-17 Gummikabel

Gummikabel för utomhusbruk 5 x 2,5 mm 57 meter lång. SEK 650.

Kontakt: Hans Brattberg 0705952431
hans@brattberg.st
Bild tillhörande annonsen
Säljes 2017-08-07 Ånglitteratur

"Steamboats and modern steam launches" utgiven 1973 i Kalifornien. Det är en tjock bok (ca 500 sidor) som innehåller alla de häften som publicerades 1961-1963 och handlar om små ångbåtar. Massor med info om ångmaskiner och ångpannor, tekniska data, ritningar mm. Kallades förr för ångbåtsägarens bibel. 500:- Säljs i USA idag ny för USD 390

"Fartygsmaskiner" C. Abr. Bergström Häfte 1 och 3 100:-

"Simpson Strickland Steam Yachts & Launches and their Machinery" Nytryck 50:-
"
The Liquid Fuel Engineering Co" Nytryck 50:-

"Steam Boat Index" Utgiven av Steam Boat Association of Great Britain Massor med tekniska data 50:-

"Funnel" 24 st Tidskrift för SBA Great Britain 50:-

Kontakt: Lars Göran Olsson
lg@woodstat.se
Säljes 2017-07-19 Slupner till salu - Såld

Ångslupen "Slupner" som är medlemsbåt nummer 112 i SÅF är till salu. Mycket information finns här på hemsidan: http://www.steamboatassociation.se/steamboat/slupner Just nu ligger båten på land i Sollentuna och sväller för att sjösättas någon av de närmaste dagarna (skrivet 19 juli 2017). Med i köpet är en registrerad och bromsad båttrailer godkänd för 80 km/h.Det finns alltså goda möjligheter att se båten både på land och sedan under ånga i sjön nu i juli om någon skulle vara intresserad. Maskinen är compoundmaskin från början av förra seklet. Den är gediget byggd men tillverkaren är inte känd. I ånganläggningen ingår Mollerupare, strålkondensor, luftpump, direktventil, matarvattenförvärmare, handmatarpump, maskinmatarpump, ejektor, dubbla säkerhetsventiler, gammal fin ångvissla mm. Vattenrörspannan annan är vedeldad och konstruerades av Gök-Harald Andersson för ett arbetstryck på 7 kg/cm2.

Kontakt: Tomas Blom 070-4030604
tomas@steamtug.se
Nymålat och lackat skrov på bromsad trailer
Maskinen med omkastning
Maskinen med pumpar
Säljes 2017-07-05 Ångslup S/S Säve ex Sirena - Såld

Byggd 1982.  Snipskrov i glasfiber 8,2x2,8 m. Ca 3,5 ton.

Compoundmaskin HT 10x10  LT 15x10 Byggd av Eric Nilsson

Licenssvetsad (SIS 1430) stående panna 4 m2 eldn yta. 50 liter.

Många finesser som t.ex solpanel, elmotor kan kopplas in för kortare manövrering utan ånga, tak med rostfri bandtäckning mm mm.

Båtvagn och ställning med presenning medföljer.

Slumpas bort till  "vänpris" p.g.a. ålderskrämpor (mina). Vill inte att den skall bli liggande (båten alltså). Pris 60.000 kr!

Kontakt: Dan Serneke
dan.serneke@gmail.com
Säljes 2017-07-05 Ved

Vedkubb gratis.