Svens lista – tekniska aktiviteter- uppd. 8 februari

Sven är för närvarande inte frisk så det blir begränsat med uppdateringar av den här listan ett tag framöver

Aktiviteter 2024

Kontrollera alltid att evenemanget blir av samt på de tider och platser som anges i listan! Kontaktadresser finns på en separat sida.

Inom järnvägsområdet begränsar jag antalet evenemang eftersom Anders Svensson ger ut en detaljerad lista på alla evenemang. Kontakta honom på jinf@rocketmail.com, om du vill prenumerera på Jv-listan mm.

Verksamhet 2024

ArbetSam har en mängd digitala kurser, föredrag och aktiviteter. Se www.arbetsam.com

Februari

3-11               Båtmässa i Göteborg

13                  Sjöhistoriskas vänner kl 15,30 – 17,30. Panelsamtal; Hur skall skärgårdstrafiken segla in i framtiden-elektrifiering och framdrift.

19                  Klubb Maritim Sth kl 18.30. Ibb Jensen berättar om Lövholmsvarvet

20                  BHRF årsmöte. Anmälan. Även Digitalt

22                  Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåtens klubbmöte kl 14 på Sjöhistoriska museet.

Mats Törnqvist berättar om Skarpö med omgivningar.

26                  Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåtens expedition kvällsöppet kl 17-20. Nybrogatan 76

28 SÅF styrelsemöte – digitalt

Mars

7-10               Allt för sjön del 1. Den 6/3 em för press?

13 BHRF Årsmöte på Beckholmen kl 18. Anmälan

14-17             Allt för sjön del 2

15 Ejdern årsmöte kl 19 Södertälje

18                  Klubb Maritim Sth kl 18.30 berättar Anne Sofie Eriksson om minsveparen M20

19                  Sjöhistoriskas vänner kl 15,30 – 17,30.Föredrag om dåtidens Stockholmsrederier och hur de påverkat utvecklingen

20                  Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåtens Årsmöte kl 19 ombord på Gustavsberg VII vid Nybrokajen.

Middag serveras kl 17. Bokas. Bildvisning

25                  Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåtens expedition kvällsöppet kl 17-20. Nybrogatan 76

April

6                SÅF årsmöte i Västerås kl 12. Anmälan till anmalan@steamboatassociation.se

15                  TMV årsmöte

19-20             Arbetsam årsmöte, museibesök i Örebro

20                  Vedettbåten Sprängaren kajkörning. Stockholm Kulturnatt kl 18-24

24                 Skärgårdens trafikantförening Trafikråd Kl. 18.30 S:t Paulsgatan 39A, Stockholm

29                  Sjöhistoriskas vänner kl 11,00 – 12,30. Sjöhistorisk Stadsvandring Djurgården och Galärvarvet. 100:- . Avslutar med lunch.

Maj

3-4               Sjöhistoriskt forum i Kalmar, anordnas av Sjöhistoriska museet

18                 Klubb Maritim årsmöte i Oxelösund

22                  Sjöhistoriskas vänner kl 17-21. Årsmöte och boksläpp. Ragnar Österbergssalen.

24-25             Fyrforum på Öland, med Sjöhistoriska och Fyrsällskapet

25                  Sjöhistoriskas vänner kl 10-17,45 Heldagsutflykt till Birka. 495:-.

1 Ångans dag i Mariefred

6-9                 Vedettbåten Sprängaren ”I Vasas kölvatten”, sjöturer på Stockholms vatten.

11                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

12                  Trafikantföreningen Skärgårdsbåten Dag Stockholm Vaxholm. Avgång kl 18 från Strömkajen.

14-16             Veteranbåten anordnar Veteranbåtfestival i Wasahamnen på Djurgården.

18                  Vedettbåten Sprängaren. Öppet skepp

25                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

27-30             Vedettbåten Sprängaren ”I Vasas kölvatten”, sjöturer på Stockholms vatten.

13-14 Prel     SÅF sommarångmöte i Arvesund

16                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

23                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

26-27             Valdemarsvik Klassikerfestival

30                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

Augusti

6                    Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

13                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

16-18             Vedettbåten Sprängaren ”I Vasas kölvatten”, sjöturer på Stockholms vatten.

20                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

19-23             Fören Stift Skärgårdsbåten långresa 1

24                  Sjöhistoriskas vänner kl 10-12. Stadsvandring i Frihamnen. 100:-

25                  Stockholm Steam på Riddarfjärden

26-30             Fören Stift Skärgårdsbåtens långresa 2

27                  Vedettbåten Sprängaren Öppet skepp

September

5-6                 Vedettbåten Sprängaren ”I Vasas kölvatten”, sjöturer på Stockholms vatten.

7-8                 Vedettbåten Sprängaren, ”I Vasas kölvatten” sjöturer på Stockholms vatten

21-22             Vedettbåten Sprängaren, eventuellt Örlogsdagar

Oktober

9-12               Sjöhistoriskas Vänner resa till Paris bl a Musée National de la Maritime

30                  Hjulmarknad kl 11-16 i Solnahallen Sth.

Mer om ånga i Finland, se www.steamship.fi eller www.turso.fi.