Ångmöte i Eskilstuna 20-21 januari.

NÄSTA ÅNGMÖTE MASKINTEKNIK OCH SÄKERHET.

Det pågår förberedelser inför nästa ÅNGMÖTE. Det kommer att ske lördagen den 20 januari och söndagen den 21 i Ånghallen Eskilstuna. På lördag kör vi stora och små maskiner inklusive en varmluftsmaskin av äldre modell. Medlemmar som vill provköra sina maskiner är välkomna. I samband med detta får vi en presentation som speciellt kommer handla om lager, smörjning på mindre maskiner mm. På kvällen har vi gemensam middag i ånghallen med viss underhållning. Söndagen kommer vi att få höra ett föredrag om Sterlingmaskinen av en mycket initierad och kunnig talare. Säkerhetsavsnittet kommer att presenteras av en representant från Dekra och handla om erfarenheter och information från olika besiktningar.

Vi har lyckats engagera tre mycket intressanta och kompetenta talare. Det kommer även finnas tid att ta upp olika ämnen under en avslutande diskussion. Vi avser att försöka få ett specialpris på något lämpligt hotell i närheten. Ett utförligt program kommer snart att presenteras på SÅF och Facebook.
Kjell, Jan, Hans

Jag tycker att även maskinster från de  större fartygen bör komma med på mötet för att utbyta erfarenheter. Likaså är personer från järnvägsidan väldigt välkomna!

/Sven