Nya hemsidan närmar sig

Inom kort kommer föreningens hemsida byta skepnad. När det sker kommer endast medlemmar i SÅF kunna logga in och se extra information, t ex detaljer om ångfartyg, kontakter till styrelsen.

Inloggningen görs längst ner till höger på hemsidan. Du som är medlem loggar in med den e-postadress som du har anmält till föreningen. Första gången du ska logga in, klickar du på Glömt lösenord. Då får du ett automatgenererat e-postmeddelande med en länk skickat till dig. Klicka på länken och skriv in ett lösenord. När det är klart kan du logga in på hemsidan.

Magnus & Maggan

Bäst före: 
Fri, 2019-01-04

Ny hemsida på gång - inlägg på dagens forum försvinner

Nu har vår webmaster Magnus kommit långt med arbetet att skapa nya register för medlemmar och fartyg till oss. Han hjälper oss också med att bygga upp basen till en ny hemsida. Sen är det upp till någon annan i SÅF att fylla den nya hemsidan med innehåll.

Det som finns under dagens Forum kommer att försvinna från den nya hemsidan. Jag håller på att kopiera all info till ett worddokument per tråd. Då har vi i alla fall informationen kvar. Vad vi sen ska göra med den har jag ingen aning om. Är det någon som känner för att t ex gå igenom dokumenten som kopierats från Ångpannor och Ångmaskiner och göra artiklar till kommande SÅF-blad eller dokument som vi kan lägga under Om ångbåtar på den nya hemsidan? Hör i så fall av dig till maggan [dot] stimmaren [at] telia [dot] com (subject: Gamla%20forumet) (Maggan.)

Mer information om den nya hemsidan kommer när vi vet när vi kan ta den i bruk.

Bäst före: 
Fri, 2018-12-07

Utbildning till ångmaskinist - kurs i vår - anmälan före 10 december

Höstens utbildning för ångmaskinister blev tyvärr inställd på grund av för få deltagare. Nu finns det möjlighet att anmäla sig till vårens kurs. Se information på Sjöskolans hemsida.
http://www.sjoskolan.se/vara-utbildningar/angmaskinist-75-kw

Så här ser inledningen på sidan ut:

Ångmaskinist för Traditionsfartyg 75 kW, en YH-utbildning för att du skall kunna arbeta som ångmaskinist på ett litet ångfartyg

Nästa kursstart våren 2019.
Skicka in din ansökan via YH-antagning. Klicka på denna länk och fyll i dina uppgifter.

Sista ansökningsdag är den 10 december 2018.
Ansökningsbesked ges den 18 december.
Planerad kursstart är den 21 januari, 2019.
Examen är planerad till juni 2019.

Bäst före: 
Fri, 2018-10-19

E-postadresser i medlemsregistret

Vi använder nu ett nytt medlemsregister när vi ska nå ut med information till våra medlemmar. Kort inforamtion skickas via e-post och SÅF-bladen skickas som "vanligt" brev. Det innebär att vi behöver ha fungerande adresser, både postadress och e-postadress. Fick du ingen info om mötet i Forsvik via e-post så har vi inte en fungerande e-postadress till dig.

Skicka i så fall ett meddelande till maggan [dot] stimmaren [at] telia [dot] com (subject: %C3%84ndra%20medlemsinfo) (vår medlemsansvarig) så att vi kan lägga in den.

Bäst före: 
Wed, 2018-10-10