2023-07-31 Ångslupen Svanen är till salu

Ångslupen Svanen, byggd av Roy Sahlin 1996-1999 är till salu. Längd 9,6 meter, vikt 5,5 ton. Skrovet är från ca 1911 i 6 mm nitat stål.

Pannan är fabriksbyggd i Savsjö och besiktigad. Maskin är en unik 5 cylindrig kompoundmaskin på ca 11 ihk. Byggd med 4:a Breding cylindrar och en äldre encylindrig donkeymaskin. Slutet ångsystem med kölkondensor och vacumpump, varför hon kan köras i saltvatten. Maskin är utrustad med automatisk smörjning och backslag varför hon manövreras lätt av en person. Sittplatser för 12 personer i salongen och några till ute vid styrplatsen under tak. Möjlighet att bädda upp två sovplatser i salongen. Svanen har alltid varit förvarad inomhus under vintrarna och är i gott skick. Finns i Dalsland vid Dalslands kanal.

För vidare information kontakta Karl Anders Andersson 070-7898410 eller karlanders@karangua.se